Onze agenda: alle evenementen op een rij - het Beelddenkende Brein

Opgeven voor een openbare lezing of workshop:

Wij geven ook lezingen en workshops waaraan deel genomen kan worden door iedereen. Hieronder vind je de data. Na betaling is je deelname definitief. Je betaalbewijs geldt als toegangsbewijs.

Workshop dominantieprofiel en hooggevoeligheid

De workshop over het dominantieprofiel en hooggevoeligheid gaat verder dan uitleg geven. Je bepaalt je eigen dominantieprofiel dat ik voor je kan duiden. Ook is er veel ruimte voor persoonlijke vragen over bijvoorbeeld hooggevoeligheid.

Iedere laatste dinsdag van de maand van 19.00 tot 22.00 uur Locatie: K.i.K.Atelier, Steverinkstraat 56 in GAANDEREN

De workshop kost € 50,– per persoon. Inclusief koffie, thee, wat lekkers en je uitgewerkte dominantieprofiel op papier. Als bonus bespreken we ook de hooggevoeligheid.


Op 7 juni 2023 om 19.30 uur geven wij een lezing Genderdiversiteiten en neurodiversiteiten in de Bibliotheek in Winterswijk.

Opgeven kan via de bibtliotheek: klik hier


Voor wie is deze speciale Familiedag Dyslexie?

Voor alle kinderen op de basisschool die lezen lastig vinden of misschien wel dyslexie hebben. En voor hun broertjes, zusjes en ouders, vrienden, opa en oma, en andere familieleden. Het Beelddenkende Brein is te vinden op de informatiemarkt.


Hooggevoeligheid is een onderdeel van het beelddenkende brein en is met het gehele denkproces verweven. Veel kinderen, jongeren en volwassenen met een neurodiversiteit zoals ADHD, ADD, Dyslexie en in zekere mate ook ASS, maken gebruik van het beelddenken als manier van informatie verwerken. De hooggevoeligheid is daardoor een onderdeel van hun denken en wordt versterkt door de neurodiversiteit.

De combinatie neurodiversiteit en gevoeligheid vraagt om een emotionele balans, die lastig te behouden is als je met de taaldenk-stroom mee vaart, maar die wel heel direct en eerlijk is. Een waardevolle aanwinst omdat we in onze maatschappij veel meer vanuit gevoel zouden moeten durven werken. Gevoel wordt veel te veel weggecijferd en veel te weinig gewaardeerd. De andere talenten van beelddenkers en mensen met dyslexie en ADHD komen veel beter tot uiting als we meer gevoel toelaten in het werkproces en de regelgeving van onze huidige maatschappij.

Als het natuurlijke leerproces van iedereen gevolgd wordt, past iedereen zich een beetje aan om samen te kunnen werken. Maakt het leven een stuk gemakkelijker.

Het Beelddenkende Brein is er om de kennis van het Beelddenkende brein te verspreiden. Dat kan in het groot maar kan ook in het klein. Daarom organiseren we ook zelf lezingen, workshops en webinars. Maar je kunt ons natuurlijk ook vragen om bij jouw bedrijf of organisatie te komen spreken. Of op je beurs, festival ….. wij kunnen overal onze draai wel vinden.

Kosten:

Lezing/Studiedag/ouderavond: 250,00 voor 2 uur.

Workshop/interactieve lezing halve dag: 450,00

Studiedag, professionaliseringsdag; hele dag: 750,00

De prijzen zijn exclusief reiskosten en inclusief materiaal.

Voor maatwerk² en aangepaste prijzen kun je contact met ons opnemen via het contactformulier.

Onderaan deze pagina meer over lezingen en workshops die we al gegeven hebben.


Onderwerpen lezingen/workshops:

Dominantieprofiel en hooggevoeligheid

Het dominantieprofiel is de combinatie van je dominantie van je belangrijkste zintuigen. De dominante hersenhelft bepaalt daarbij hoe de informatie verwerkt wordt, beelddenken en taaldenken, en de dominante zintuigen bepalen tot welke zintuiglijke informatie jouw brein het makkelijkst toegang heeft. Deze combinatie bepaald of jij visueel, auditief of kinestetisch leert. Het beelddenkende brein heeft een hoge mate van gevoeligheid dat in het denkproces meegenomen wordt.

Bij de lezing geven we in 1,5 uur tijd informatie, bij een workshop(4 uur) bepaal je je eigen dominantieprofiel en kunnen wij die voor je duiden.

Neurodiversiteit en genderdiversiteit

Er is veel comorbiditeit tussen beelddenken en de diverse neurodiversiteiten. Maar in welk hokje pas jij? Of in alle hokjes? Wij laten zien dat een neurodiversiteit misschien een probleem kan zijn maar nooit alleen een probleem is. Ieder mens is anders en ieder mens heeft zijn eigen talenten. Sommige neurodiversiteiten hebben een directie verbinding met het beelddenken. Bij anderen is het een toevalligheid. De neurodiversiteit kunnen elkaar versterken en verzwakken. De verschillende neurodiversiteiten zoals add, adhd, autisme, hoogbegaafdheid, dyslexie, dyscalculie en TOS komen in vogelvlucht langs. Waar wij ook aandacht aan besteden is de genderdiversiteit omdat een mens een mix is van al zijn eigenschappen en dat niet los gezien kan worden.

Bij een workshop is er naast het delen van kennis ook de mogelijkheid om aan de hand van vragen zelfonderzoekend aan de slag te gaan. Mocht het bij je organisatie passen, kunnen we ook één neurodiversiteit verder uitdiepen.