Kernopleiding Beelddenken in Vlaanderen - het Beelddenkende Brein

De Kernopleiding Beelddenken in Vlaanderen.
Vanaf 2024 beginnen we met in Vlaanderen de Kernopleiding Beelddenken ook te gaan geven. De diverse mogelijkheden en data vind je hieronder.

Voor wie is deze opleiding?

Voor leerkrachten, docenten, zorg coördinatoren, ouders en andere opvoeders of gewoon voor jezelf. Iedereen die met mensen werkt, krijgt te maken met het verschil in informatieverwerking van mensen. Het verschil niet alleen tussen taaldenkers en beelddenkers, maar ook tussen auditief lerende mensen of visueel, tussen doeners en denkers, mannen en vrouwen, met en zonder neurodiversiteiten. Een mens is een combinatie van al deze factoren en meer. Het ontwikkelen van je persoonlijkheid kan soepel gaan maar vaak ook niet. Vooral niet daar waar niemand weet wat beelddenken is en wat de consequenties daarvan zijn voor die ontwikkeling. Daarom de Kernopleiding Beelddenken: eindelijk eens alles op een rij, met beelddenkvriendelijke uitleg die ook voor taaldenkers prima te volgen is.

Locatie: HVN10, Torenseweg 10, 2940 Stabroek, België
Datum: 22 Maart van 09.30 tot 17.00
Kosten: Op aanvraag via vlaanderen@beelddenkendebrein.be

Ter Kennismaking starten we op 22 maart 2024 in Vlaanderen met een opleiding van een dag. Deze dag kan gebruikt worden als voorbereiding op de kernopleiding Beelddenken. Tijdens deze opleidingsdag maak je kennis met alle facetten van het beelddenken.

  • dominantieprofiel: afnemen en duiden
  • hooggevoeligheid, neurodiversiteiten, hoogbegaafdheid en de link met beelddenken

In de ochtend maken we kennis met het taaldenken, het beelddenken en het dominantieprofiel. Jouw dominantieprofiel bepaald  hoe jij informatie verwerkt en welke informatie, zien, horen, doen, bij jou voorrang heeft. Het informatieverwerkingsproces heeft invloed op hoe jij denkt, leert en communiceert en gaat je leven lang mee.

Het is de bepalende factor hoe jij kunt presteren. Eerst tijdens de opvoeding en op school maar zeker ook in je werkende leven heb je hier steeds mee te maken. Moet jij je aanpassen of pas jij in het systeem. weten hoe jij leert, en weten hoe jouw kinderen, leerlingen, partner en /of collega’s functioneren zorgt voor harmonie in je gezin, in de klas en op de werkvloer.

Beelddenken is de verbindende factor tussen hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en neurodiversiteit. Veel uitvallers op school en op de werkvloer zijn beelddenkers. Door het beelddenken beter te begrijpen voorkom je burn-out en uitval.

De zeven opleidingsdagen van de reguliere Kernopleiding Beelddenken worden verdeeld in twee delen: 3 opeenvolgende dagen 10-11-12 juli

Aanmelden: vlaanderen@beelddenkendebrein.be

dominantieprofielen (beelddenken, taaldenken en meer), hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en neurodiversiteiten.

Locatie: HVN10, Torenseweg 10, 2940 Stabroek, België

Prijs is inclusief lunch, exclusief overnachting maar dat is wel mogelijk op de locatie.

Het tweede deel van de Kernopleiding Beelddenken in 3 achtereenvolgende dagen in november.

taal en rekenen voor beelddenkers, stresssysteem, genderdiversiteit, beelddenken in de praktijk

Locatie: HVN10, Torenseweg 10, 2940 Stabroek, België

Prijs is inclusief lunch, exclusief overnachting maar dat is wel mogelijk op de locatie.

Ons Team in Vlaanderen

Onze kennis over Beelddenken en alle onderwerpen die hiermee te maken hebben, zoals het dominantieprofiel en neurodiversiteiten, verspreiden in België, beginnend met Vlaanderen, hoeven we gelukkig niet alleen te doen. Dat kunnen wij niet zonder de inzet en het enthousiasme van onderstaande dames. Wij zijn dan ook heel erg blij dat ze ons gevraagd hebben om samen in Vlaanderen aan de slag te gaan.

Annik Vereecke is leerkracht en heeft de Kernopleiding Beelddenken bij ons gevolgd. Op haar werk past ze dat al toe. Nu wil ze graag andere leerkrachten en scholen motiveren hetzelfde te doen.

Annick is te bereiken onder nummer: 0473/22.32.72

An van Goey is al jaren actief op het gebied van onderwijs en het coachen van mensen en organisaties naar veranderingen. Haar drijfveer om het beelddenken in Vlaanderen een podium te geven, bracht haar bij ons.

An is te bereiken onder nummer: 0460/95.54.14

Contact:

An, Annik, Natasja en Miranda zijn ook via mail te bereiken:

email: vlaanderen@beelddenkendebrein.be

Opleidingslocatie: HVN10, Torenseweg 10, 2940 Stabroek, België

Bij twijfel of de kernopleiding iets voor jou is, kun je een gratis adviesgesprek aanvragen.