Kernopleiding Beelddenken in België - het Beelddenkende Brein

Vlaanderen

Welkom bij de Kernopleiding Beelddenken in België.
Vanaf 2024 is er drie keer de mogelijkheid om de Kernopleiding Beelddenken te volgen in Vlaanderen. Aangezien Natasja en Miranda daarvoor naar Vlaanderen afreizen, is er voor een andere vorm gekozen dan in Nederland. In twee clusters van 3 opleidingsdagen, waarbij overnachten op de locatie tot de mogelijkheden hoort, bieden we je een totaal overzicht van kennis en vaardigheden, tips en tricks om de persoonlijkheidsontwikkeling van jezelf en anderen te kunnen analyseren, ondersteunen en bevorderen.

Ter Kennismaking starten we op 22 maart 2024 in Vlaanderen met een opleiding van een dag. Deze dag kan gebruikt worden als voorbereiding op de kernopleiding Beelddenken. Tijdens deze opleidingsdag maak je kennis met alle facetten van het beelddenken. 

In de ochtend maken we kennis met het taaldenken, het beelddenken en het dominantieprofiel. Jouw dominantieprofiel bepaald  hoe jij informatie verwerkt en welke informatie, zien, horen, doen, bij jou voorrang heeft. Het informatieverwerkingsproces heeft invloed op hoe jij denkt, leert en communiceert en gaat je leven lang mee.

Het is de bepalende factor hoe jij kunt presteren. Eerst tijdens de opvoeding en op school maar zeker ook in je werkende leven heb je hier steeds mee te maken. Moet jij je aanpassen of pas jij in het systeem. weten hoe jij leert, en weten hoe jouw kinderen, leerlingen, partner en /of collega’s functioneren zorgt voor harmonie in je gezin, in de klas en op de werkvloer.

Beelddenken is de verbindende factor tussen hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en neurodiversiteit. Veel uitvallers op school en op de werkvloer zijn beelddenkers. Door het beelddenken beter te begrijpen voorkom je burn-out en uitval.

Na deze introductie en een stevige lunch splitsen we op in twee groepen. Natasja gaat verder in op beelddenken en kinderen, Miranda duikt in het volwassen leven. In dit tweede deel ligt de nadruk op hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en de verschillende neurodiversiteiten in relatie tot het beelddenken.

Locatie: HVN10, Torenseweg 10, 2940 Stabroek, België
Datum: 22 Maart van 09.30 tot 17.00
Kosten: € 249,00

Kernopleiding beelddenken
De zeven opleidingsdagen van de reguliere Kernopleiding Beelddenken worden verdeeld in twee delen: 3 opeenvolgende dagen 10-11-12 juli met daarin de alles over dominantieprofielen (beelddenken, taaldenken en meer), hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en neurodiversiteiten. In November het tweede deel van 3 opeenvolgende dagen met taal en rekenen voor beelddenkers, stresssysteem, genderdiversiteit, passend onderwijs (en evt. opvoeden).


Voor leerkrachten, docenten, zorg coördinatoren, ouders en andere opvoeders of gewoon voor jezelf. Iedereen die met mensen werkt, krijgt te maken met het verschil in informatieverwerking van mensen. Het verschil niet alleen tussen taaldenkers en beelddenkers, maar ook tussen auditief lerende mensen of visueel, tussen doeners en denkers, mannen en vrouwen, met en zonder neurodiversiteiten. Een mens is een combinatie van al deze factoren en meer. Het ontwikkelen van je persoonlijkheid kan soepel gaan maar vaak ook niet. Vooral niet daar waar niemand weet wat beelddenken is en wat de consequenties daarvan zijn voor die ontwikkeling. Daarom de Kernopleiding Beelddenken: eindelijk eens alles op een rij, met beelddenkvriendelijke uitleg die ook voor taaldenkers prima te volgen is.


Jullie aanspreekpunten in Vlaanderen zijn:

An van Goey: 0460/95.54.14

Annick Vereecke: 0473/22.32.72

email: vlaanderen@beelddenkendebrein.be

locatie: HVN10, Torenseweg 10, 2940 Stabroek, België

Bij twijfel of de kernopleiding iets voor jou is, kun je een gratis adviesgesprek aanvragen.


Opleidingsdata

Data opleidingsdagen 2024:

22 Maart 2024 (inchecken vanaf 22 maart)

10 tm 12 Juli 2024

November 2024


Omdat ons aanbod breed inzetbaar is, hebben we onderscheid gemaakt in: onderwijs en opvoeden en Aan het werk (doelgroepen). In Vlaanderen bieden wij voorlopig alleen de Kernopleiding Onderwijs en opvoeden aan.

In Nederland geven we de Kernopleiding Beelddenken Aan het werk wel. Info vind je hier.
Ons online aanbod is uiteraard ook in België te volgen. Info vind je hier.


Kernopleiding Beelddenken in België

Opleiding Beelddenken in de praktijk

Bevat de onderdelen:

  • Dominantieprofiel
  • Hooggevoeligheid
  • Neurodiversiteiten
  • Hoogbegaafdheid

Prijs is inclusief: Opleidingsmateriaal, onbeperkt
koffie, thee, water, frisdranken. Lunch met broodjes,
versnaperingen tijdens ontvangst en pauzes.

Overnachting is inclusief ontbijt, exclusief diner.

Kernopleiding Beelddenken
Onderwijs en Opvoeden:

Bevat de onderdelen:

  • Taal voor beelddenkers
  • Rekenen voor beelddenkers
  • Beelddenken in de praktijk


Omdat ons aanbod breed inzetbaar is en we ook in België nog meer bieden dan alleen de Kernopleiding, hieronder een overzicht per doelgroep: