Kernopleiding Beelddenken in Vlaanderen - het Beelddenkende Brein

De Kernopleiding Beelddenken in Vlaanderen.
Vanaf 2024 beginnen we met in Vlaanderen de Kernopleiding Beelddenken ook te gaan geven. De diverse mogelijkheden en data vind je hieronder.

Wie zijn het die deze opleiding volgen?

Iedereen die met mensen omgaat, krijgt te maken met het verschil in informatieverwerking van mensen. Of dat nu voor je werk is, thuis of tijdens het uitoefenen van je hobby: je communiceert met elkaar, je wilt elkaar wat uitleggen en leren, elkaar begrijpen om samen verder te komen en je te ontwikkelen. Groeien en bloeien voor zowel kinderen als volwassenen.
En dan merk je dus dat er verschil is, je door de één vrijwel meteen begrepen wordt en door de ander pas na veel moeite en soms zelfs geruzie.

Dat komt omdat er verschillende manieren van informatiewerken zijn waardoor mensen verschillend communiceren en leren. Dat is niet alleen een verschil tussen taaldenkers en beelddenkers, maar ook tussen auditief lerende mensen of visueel, tussen doeners en denkers, mannen en vrouwen, met en zonder neurodiversiteiten.
Een mens is een combinatie van al deze factoren en meer. Het ontwikkelen van je persoonlijkheid kan soepel gaan maar vaak ook niet. Vooral niet daar waar niemand weet wat beelddenken is en wat de consequenties daarvan zijn voor die ontwikkeling. Daarom de Kernopleiding Beelddenken: eindelijk eens alles op een rij, met beelddenkvriendelijke uitleg die ook voor taaldenkers prima te volgen is.

Complete Kernopleiding Beelddenken in 2 x 3 opeenvolgende dagen:
13, 14, 15 juli en 16, 17, 18 augustus

Aanmelden: vlaanderen@beelddenkendebrein.be

Kosten: €1750,– (excl. BTW)

Dominantieprofiel
Hooggevoeligheid
Neurodiversiteiten
Hoogbegaafdheid
Rekenen voor beelddenkers
Lezen voor beelddenkers
Beelddenken in de praktijk

Locatie: HVN10, Torenseweg 10, 2940 Stabroek, België

Prijs is inclusief lunch, exclusief overnachting maar dat is wel mogelijk op de locatie.

Locatie kan nog wijzigen.

Locatie: HVN10, Torenseweg 10, 2940 Stabroek, België
Datum: voorjaar 2025
Kosten: Op aanvraag via vlaanderen@beelddenkendebrein.be

Ter Kennismaking starten we op 22 maart 2024 in Vlaanderen met een opleiding van een dag. Deze dag kan gebruikt worden als voorbereiding op de kernopleiding Beelddenken. Tijdens deze opleidingsdag maak je kennis met alle facetten van het beelddenken.

  • dominantieprofiel: afnemen en duiden
  • hooggevoeligheid, neurodiversiteiten, hoogbegaafdheid en de link met beelddenken

In de ochtend maken we kennis met het taaldenken, het beelddenken en het dominantieprofiel. Jouw dominantieprofiel bepaald  hoe jij informatie verwerkt en welke informatie, zien, horen, doen, bij jou voorrang heeft. Het informatieverwerkingsproces heeft invloed op hoe jij denkt, leert en communiceert en gaat je leven lang mee.

Het is de bepalende factor hoe jij kunt presteren. Eerst tijdens de opvoeding en op school maar zeker ook in je werkende leven heb je hier steeds mee te maken. Moet jij je aanpassen of pas jij in het systeem. weten hoe jij leert, en weten hoe jouw kinderen, leerlingen, partner en /of collega’s functioneren zorgt voor harmonie in je gezin, in de klas en op de werkvloer.

Beelddenken is de verbindende factor tussen hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en neurodiversiteit. Veel uitvallers op school en op de werkvloer zijn beelddenkers. Door het beelddenken beter te begrijpen voorkom je burn-out en uitval.

Ons Team in Vlaanderen

Onze kennis over Beelddenken en alle onderwerpen die hiermee te maken hebben, zoals het dominantieprofiel en neurodiversiteiten, verspreiden in België, beginnend met Vlaanderen, hoeven we gelukkig niet alleen te doen. Dat kunnen wij niet zonder de inzet en het enthousiasme van onderstaande dames. Wij zijn dan ook heel erg blij dat ze ons gevraagd hebben om samen in Vlaanderen aan de slag te gaan.

Annik Vereecke is zorgjuf in het kleuterhuis van een Freinetschool. Daarnaast is ze kindercoach en kinderyogadocent. Ze is een kleuterjuf met een “Maria Montessori” achtergrond en heeft daardoor een grote interesse in de ontwikkeling van het Jonge brein. “Kijk naar het kind en het zegt wat het nodig heeft” is dan ook een heel belangrijke quote voor haar, in de werking met kinderen.

Al vanaf jonge leeftijd had ze het gevoel anders te functioneren en was het leven een zoektocht naar wat nu juist bij haar paste. Ze zocht steeds naar het geheel en dat grotere plaatje om alle info die ze verzamelde over de jaren heen, te kunnen bundelen. De komst van haar zoon zette alles in een stroomversnelling. Na het volgen van de Kernopleiding Beelddenken viel de puzzel eindelijk in elkaar.
Iedereen van haar gezin is een beelddenker en verwerkt informatie dus op een andere manier dan een taaldenker. Nu wil ze graag kinderen, ouders, begeleiders, leerkrachten, … motiveren om met deze bril naar het ontwikkelingsproces van zichzelf en/of hun kinderen te kijken. Want ieder kind (klein of groot) verdient het om te zijn wie hij/zij in werkelijkheid is!

Annick is te bereiken onder nummer: 0473/22.32.72

An van Goey is al jaren actief op het gebied van onderwijs en het coachen van mensen en organisaties naar veranderingen. Haar drijfveer om het beelddenken in Vlaanderen een podium te geven, bracht haar bij ons.

An is te bereiken onder nummer: 0460/95.54.14

Contact:

An, Annik, Natasja en Miranda zijn ook via mail te bereiken:

email: vlaanderen@beelddenkendebrein.be

Opleidingslocatie: HVN10, Torenseweg 10, 2940 Stabroek, België

Bij twijfel of de kernopleiding iets voor jou is, kun je een gratis adviesgesprek aanvragen.