Miranda en Natasja - het Beelddenkende Brein
image

Miranda Meijer

In mijn bedrijf lever ik Maatwerk² voor alle leeftijden. Dat doe ik voor gezinnen onder de vlag van K.i.K.Atelier Coaching, wat dus een onderdeel is van Miranda-Meijer.NL.
Daarnaast ook voor bedrijven: teamleiders, HR-medewerkers, directies. Als Beelddenkend Brein aan het werk in een bedrijf. Daaronder valt ook het coaching van volwassenen met een burn-out of bore-out. En uiteraard het voorkomen hiervan. Voor meer info kijk je bij het kopje Bedrijven.

Een Beelddenkend Brein bekijkt het anders.
Je kunt op verschillende manieren omgaan met de problemen, belemmeringen, tegenslagen, strubbelingen in je leven. Je kunt uitgaan van het probleem en er heel lang naar kijken, diep induiken, doorheen gaan, behandeling voor krijgen.

Het kan ook vanuit een wens of een verlangen: je intrinsieke motivatie.

Maatwerk2 coaching gaat uit van jouw wens en jouw verlangen: wat wil je dan wél! Wat maakt dat je dat zo graag wilt? Wat is jouw intrinsieke motivatie dus. Het Beelddenkende Brein verwerkt informatie anders waardoor je vaak niet in het standaard plaatje van de maatschappij past. Door inzicht te krijgen hoe jouw brein werkt, jouw dominantieprofiel eruit ziet, krijg je meer zelfvertrouwen, inzicht in je gevoelsleven en hoe je leert en presteert.

Veel beelddenkers staan al jaren in de overleefstand. En dat is zonde. Want daardoor komen hun talenten niet tot hun recht en krijgen ze niet de kans te genieten van de dingen die het leven zo leuk maken. Alle energie gaat naar passen in een maatschappij (school, werk, sport, andere hobby, vrienden en relaties) die uitgaat van taaldenken. En daar pas je als beelddenker niet in. Gelukkig zijn er ook stukken maatschappij waar je als beelddenker perfect past. Als je weet hoe je denkt en leert en wat je onderliggende behoeftes en verlangens zijn, kom je op die plekken terecht. En ga je weer leven. Kun ook jij genieten van de dingen die het leven zo leuk maken. Veel intenser zelfs, omdat je hooggevoeligheid dat met zich mee brengt.

Klinkt dat als muziek in je oren? Neem dan contact met me op.

image

Natasja Esmeijer

In mijn praktijk Beeldig brein begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen die vastlopen in het schoolsysteem of op de werkvloer omdat zij anders denken en leren dan dat het systeem van hen vraagt.

Dat gaat via individuele begeleiding via kortdurende of langdurende trajecten. Dat kan zijn: hulp bij het beelddenken op de lagere school, huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren en begeleiding van volwassenen die problemen hebben met tijdsdruk, hooggevoeligheid of inzicht willen krijgen in hun eigen brein. Alle trajecten zijn op maat.

Daarnaast geef ik lezingen over beelddenken en samen met Miranda geef ik de cursus Het Beelddenkende Brein.

Ik heb het boek: ``BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen...`` geschreven waarmee ik al vele kinderen, ouders en leerkrachten inzicht heb gegeven in hun anders denken. Onlangs is mijn tweede boek``Allergisch voor Moeten' uitgekomen. Het handboek voor beelddenkende jongeren. Voor jongeren vanaf een jaart of 11 tot volwassen leeftijd toe. Zit jij in de schoolbanken en heb jij het idee dat ze je niet begrijpen, dat het leren eigenlijk makkelijker zou kunnen, dat het onderwijs niet voor jou gemaakt is? Dat jij Allergisch bent voor Moeten? Niet omdat je niet wil maar omdat je nog niet weet hoe? dan heb ik dit boek speciaal voor jou geschreven. Lees of luister naar een handleiding van jezelf.

Zowel Miranda als Natasja nemen nieuwe klanten aan. Ook bieden zij beiden de mogelijkheid om in een ochtend een dominantieprofiel te bepalen van jezelf of je kind. Directe handvaten hoe je kind leert en hoe je de problemen die je kind in het onderwijs ervaart kunt tackelen. Met uitgebreide handleiding voor school. Dit ver-weg-arrangement duurt 3 uur. Ga naar de website van een van beiden voor het maken van een afspraak.