Miranda en Natasja - het Beelddenkende Brein
Natasja en Miranda

Wie zijn het Beelddenkende Brein?

Wij zijn Natasja en Miranda en samen zijn wij het Beelddenkende Brein.

Natasja is een taaldenker en auteur van twee boeken: ‘Beelddenkers, Als kwartjes vallen…’ en ‘Allergisch voor Moeten’. Via haar kinderen is zij in aanraking gekomen met beelddenken en neurodiversiteit. In haar praktijk Beeldig Brein begeleidt zij al jaren kinderen, jongeren en volwassenen die vastlopen in het onderwijs. Daarmee heeft zij heel veel vernieuwende kennis opgedaan, die zij verwerkt in de kernopleiding.

Miranda is een beelddenker en heeft 10 jaar voor de klas gestaan totdat haar eigen kinderen vastliepen in het onderwijs. Vanuit deze situatie is zij kinderen gaan begeleiden met een alternatief voor onderwijs. In haar bedrijf Miranda Meijer.nL begeleidt zij naast hoogbegaafde thuiszitters weer een weg terug naar school te vinden, ook volwassenen. Zij begrijpt vanuit haar gevoel de theoretische kennis van Natasja.

image

Miranda Meijer

In mijn bedrijf lever ik Maatwerk² voor alle leeftijden. Dat doe ik voor gezinnen, individuen en bedrijven. Bij gezinnen gaat het om kinderen die niet passen op school, soms thuis zitten, die ik dan weer op weg help om wel naar school te kunnen. Daarbij vergeet ik de ouders niet en adviseer scholen ook. Ik ben overal inzetbaar, daarom heet het Maatwerk².

Daarnaast dus ook voor bedrijven: teamleiders, HR-medewerkers, directies. Als Beelddenkend Brein aan het werk in een bedrijf. Daaronder valt ook het coaching van volwassenen met een burn-out of bore-out. En uiteraard het voorkomen hiervan. Voor meer info kijk je bij het kopje Bedrijven.

Een Beelddenkend Brein bekijkt het anders.
Je kunt op verschillende manieren omgaan met de problemen, belemmeringen, tegenslagen, strubbelingen in je leven. Je kunt uitgaan van het probleem en er heel lang naar kijken, diep induiken, doorheen gaan, behandeling voor krijgen.

Veel beelddenkers staan al jaren in de overleefstand. En dat is zonde. Want daardoor komen hun talenten niet tot hun recht en krijgen ze niet de kans te genieten van de dingen die het leven zo leuk maken. Alle energie gaat naar passen in een maatschappij (school, werk, sport, andere hobby, vrienden en relaties) die uitgaat van taaldenken. En daar pas je als beelddenker niet in. Gelukkig zijn er ook stukken maatschappij waar je als beelddenker perfect past. Als je weet hoe je denkt en leert en wat je onderliggende behoeftes en verlangens zijn, kom je op die plekken terecht. En ga je weer leven. Kun ook jij genieten van de dingen die het leven zo leuk maken. Veel intenser zelfs.

Klinkt dat als muziek in je oren? Neem dan contact met me op.

Wil je graag met de online cursus aan de gang en wil je graag hulp bij het toepassen op je eigen leven? Kies dan voor de ‘Op Maat’ optie. dan krijg je naast de kennis over het beelddenkende brein een paar uur extra begeleiding door Miranda.

image

Natasja Esmeijer

Ik ben Natasja Esmeijer, moeder van een beelddenkende transzoon en een dochter met autisme. Zelf ben ik een taaldenker maar ben omringd door beelddenkers, vandaar mijn fascinatie over de complexheid van het denken.

In mijn praktijk Beeldig brein begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen die vastlopen in het schoolsysteem of op de werkvloer omdat zij anders denken en leren dan dat het systeem van hen vraagt. Ik maak daarbij gebruik van heel veel verschillende methodes en inzichten maar de basis is altijd jouw eigen brein. Door het bepalen van het dominantieprofiel krijg je veel inzicht in hoe jij leert en hoe jouw brein werkt. Voor veel mensen een bron van zelfvertrouwen en aha-momentjes.

Beeldig Brein helpt kinderen en jongeren met lees- en rekenproblemen, hoogbegaafdheidsproblemen, hooggevoeligheid, neurodiversiteit als autisme en ADHD, dyslexie, TOS en dyscalculie, genderdiversiteit en alle ander uitdagingen waar je als beelddenker in het schoolsysteem of de opvoeding tegenaan kunt lopen. In kortdurende of langdurende trajecten. Alle trajecten zijn op maat.
Ik heb mijn eigen rekenmethode ontwikkeld waarbij ik beelddenkers van alle leeftijden meer inzicht kan geven in de rekenprocessen.

Vanuit mijn ervaring en vanuit mijn niet-aflatende interesse voor het menselijke (beelddenk) brein heb ik de boeken 'BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen...' en 'Allergisch voor Moeten' geschreven. Daarnaast geef ik regelmatig lezingen, workshops en Webinars over taaldenken en beelddenken, het dominantieprofiel, neurodiversiteit, genderdiversiteit, hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid.

Binnenkort wil ik mijn eigen onderzoek opzetten zodat er meer inzicht komt in het beelddenken en het belang van het dominantieprofiel op volle waarde geschat kan gaan worden, zowel in het onderwijs als in het bedrijfsleven.

Zowel Miranda als Natasja nemen nieuwe klanten aan. Ook bieden zij beiden de mogelijkheid om in een ochtend een dominantieprofiel te bepalen van jezelf of je kind. Directe handvaten hoe je kind leert en hoe je de problemen die je kind in het onderwijs ervaart kunt tackelen. Met uitgebreide handleiding voor school. Dit ver-weg-arrangement duurt 3 uur. Ga naar de website van een van beiden voor het maken van een afspraak.