Welkom bij het Beelddenkende Brein - het Beelddenkende Brein

Leuk dat jij onze online cursus, Kernopleiding, cursusdag of Webinar gaat volgen.

Inspireer anderen ook!

Ieder mens is uniek en ieder mens kan van nature leren en volgt daarbij zijn eigen natuurlijke leerproces. Het enige wat een ouder, leerkracht of coach hoeft te doen is daarbij aansluiten. Het natuurlijke leerproces wordt bepaald door het dominantiepatroon waarbij de dominantie van de hersenhelften bepaald hoe een mens informatie verwerkt. Via het beelddenken of het taaldenken. Er zit een wezenlijk verschil in deze twee vormen van informatieverwerking die het natuurlijke leerproces bepalen. Sluit je hierbij aan dan zal een kind vleugels krijgen en alle uitdagingen die het tegenkomt kunnen overwinnen. Sluit je hier niet bij aan en moet het kind in het algemene onderwijsplaatje passen, dan kun je verwachten dat je weerstand, ongewenst gedrag en slechte leerprestaties krijgt. Dan kan het kind niet zijn natuurlijke ontwikkeling volgen en ontstaat er trauma en leerproblemen. Aan jou de keus.

Download hier de gratis minicursus beelddenken.

Begrip maakt het verschil tussen leven en overleven

De kernopleiding Beelddenken is opgebouwd uit 7 verschillende cursusdagen met elk een specifiek onderdeel van het beelddenken:

-Dominantieprofiel
– Rekenen voor beelddenkers
– Taal voor Beelddenkers
– Hoogbegaafdheid
– Hooggevoeligheid
– Neurodiversiteiten
– Beelddenkvriendelijk onderwijs
– Het alternatieve opvoedboekje
-Beelddenkers op de werkvloer

Er zijn vier verschillende online cursussen;

Het Beelddenkende Brein in het Onderwijs: waarin alle aspecten van de kernopleiding aan bod komen. Ook verkrijgbaar als schoolpakket zoadt het hele team met de neus in dezelfde richting staat.

Het Beelddenkende Brein in de opvoeding: Voor ouders die een harmonieus gezin willen.

Het Beelddenkende Brein op de werkvloer: Om de uitdagingen van het werkende leven te tackelen

Het Beelddenkende Brein op maat voor iedereen die aan zichzelf wil werken.

Door Natasja of Miranda of beiden.

Natasja begeleidt kinderen die op school vastlopen omdat zij anders leren. Auteur van bovenstaande boeken en in een ochtend kan zij bepalen hoe je leert en wat jij nodig hebt van je leerkracht.

Miranda werkt als gezinscoach in (thuiszitters) gezinnen om vanuit de eigenheid van ieder individu het hele gezin weer op de rit te krijgen. Daarnaast ook ondersteuning bij het zoeken naar passende oplossingen voor passend onderwijs of zorg (o.a. sparren met IB-ers).

BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen… is de handleiding voor ouders en leerkrachten hoe het beelddenkende brein denkt en leert. Welke aspecten spelen een rol in het denkproces en hoe kan ik deze kinderen opvoeden en lesgeven.
Allergisch voor Moeten is hét handboek voor beelddenkende jongeren. Hoe leer ik, wat merk ik in de praktijk en hoe kan ik wel leren? Een opsteker voor alle kinderen die in het onderwijs vastlopen.

Wordt lid van onze facebookgroep: Kernopleiding BEELDDENKEN, voor beelddenkers thuis en op school, of op LinkedIn: Passend onderwijs voor leerkrachten en blijf altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.