Online kernopleiding Het Beelddenkende Brein - het Beelddenkende Brein

De Kernopleiding Beelddenken online!

Kom alles te weten over het beelddenkende brein. Voor jezelf, voor je kinderen, je collega’s. Beelddenken is complex en heeft vele gezichten. Vandaar dat wij alles wat je wilt weten in deze online opleiding aanbieden.

Wat zit erin?

 • Verschil beelddenken en taaldenken
 • Hooggevoeligheid in al zijn facetten
 • hoogbegaafdheid
 • ADHD, ADD, Autisme
 • Dyslexie, Dyscalculie, TOS
 • Hoe herken je een beelddenker
 • Dominantiepatronen
 • Het hooggevoelige denkproces,
 • Verbindende communicatie
 • Eigenschappen van een beelddenkbrein
 • Breinkennis
 • Trauma en het stress-systeem

Hoe ziet de opleiding eruit?

Elke les is voorzien van een filmpje, tekst en eventueel een bijpassende podcast en/of YouTube video. De informatie kan dus op meerdere manieren eigen gemaakt worden. De verschillende informatiebronnen zijn complementair dus vullen elkaar aan. Het versterkt elkaar.

Topdown of bottum up

Het Beelddenkende Brein is zo gemaakt dat ze zowel bottum up als top down gevolgd kunnen worden. Oftewel: stap voor stap van vooraf aan door de hoofdstukken naar de laatste. Of van het geheel naar de details. Voor deze laatste variant hebben we een Alternatieve les volgorde Het Beelddenkende Brein Online

Beelddenken

Beelddenken is complex en werkt door in alle facetten van het leer- en denkproces. En toch is het heel normaal want een op de vijf mensen is een beelddenker. Bij volwassen mensen zijn de hersenen zover ontwikkeld dat je ook vrij toegang hebt tot je niet-dominante hersenhelft maar in tijden van stress val je toch terug op je basisvaardigheden. Vanwege het totaal andere denkpatroon komen veel beelddenkers, ergens in hun leven, obstakels tegen omdat het merendeel van de mensheid nu eenmaal andere basisvaardigheden heeft. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en andere neurodiversiteiten zoals ADHD, ASS en Dyslexie.

Vier varianten:

Wil je de opleiding volgen om je kinderen te kunnen helpen, om je kind anders te kunnen opvoeden, vanuit je rol als opvoeder dus. Je weet al of hebt een vermoeden dat je een gezin met beelddenkers hebt. Of omdat je tijdens het opvoeden tegen zoveel dingen aanloopt dat je je afvraagt wat er aan de hand kan zijn? Kies dan Het Beelddenkende Brein “opvoeden”

Je bent volwassen (genoeg) en loopt tegen allerlei zaken aan in je leven, maar vooral op je werk? Je weet dat je een beelddenker bent en/of werkt met beelddenkers en wilt beter kunnen samenwerken. Of je bent leidinggevende en je wilt meer uit je mensen halen. Of je wilt tijdens de sollicitatieprocedure al beter kunnen bepalen of de kandidaat geschikt is voor de functie. Misschien wil je je medewerkers die met klanten werken extra know how geven zodat de klantgerichtheid verbeterd. Kies dan Het Beelddenkende Brein “aan het werk”

Je werkt in het onderwijs en je wilt beelddenkende kinderen ook passend onderwijs kunnen bieden. Je werkt in het onderwijs en je bent beelddenker, werkt met beelddenkers en de samenwerking met taaldenkers moet beter kunnen. Je werkt met kinderen en wilt ze meer kunnen bieden dan je nu doet. Je bent ouder die thuisonderwijs geeft. Of je bent gewoon enorm geïnteresseerd. Kies dan Het Beelddenkende Brein “onderwijs”

In alle andere gevallen of bij twijfel: kies Het Beelddenkende Brein “op maat”

Uiteraard kun je ook altijd nog even contact met ons opnemen.

Wat brengen deze opleidingen jou?

Meer zelfvertrouwen omdat je jezelf, je kind, je leerlingen of collega’s beter leert kennen. Omdat je weet hoe je als beelddenker wel kan presteren en functioneren. Waar de behoeftes en sterke kanten liggen. Heel veel problemen waar je elke dag weer tegenaan loopt, tijdens het leren, het communiceren of verwerken van informatie, hebben een verklaarbare oorzaak waardoor je of die oorzaak weg kan nemen of de omstandigheden zodanig kan aanpassen dat ze juist in je voordeel werken. Je komt erachter dat beelddenkers wél kunnen leren en studeren.

Zodra je begrijpt hoe jouw hoofd werkt, kun je op zoek gaan naar de omstandigheden waarin jij kunt zijn wie je bent en kunt laten zien wat jij kunt.