Lezingen en workshops - het Beelddenkende Brein

Het Beelddenkende Brein is er om de kennis van het Beelddenkende brein te verspreiden. Dat kan in het groot maar kan ook in het klein. Voor congressen is Natasja is te huren via ZijSpreekt, het sprekersbureau voor vrouwelijke sprekers. Miranda is rechtstreeks in te huren via info@miranda-meijer.nl

Voor bedrijven, scholen of andere instanties zijn we via deze site in te huren voor een lezing of workshop. Wij kunnen de inhoud van de lezing of workshop aanpassen aan uw wensen. Graag aangeven om hoeveel mensen en om welke tijdsduur het gaat.

Op microniveau geven wij miniworkshops en staan wij graag op beurzen en Festivals.

Kosten:

Lezing/Studiedag/ouderavond: 250,00 voor 2 uur.

Workshop/interactieve lezing halve dag: 450,00

Studiedag, professionaliseringsdag; hele dag: 750,00

De prijzen zijn exclusief reiskosten en inclusief materiaal.

Voor maatwerk² en aangepaste prijzen kun je contact met ons opnemen via het contactformulier.


Opgeven voor een vrij geplande lezing of workshop:

Wij geven ook lezingen en workshops waaraan deel genomen kan worden door iedereen. Hieronder vind je de data. Na betaling is je deelname definitief. Je betaalbewijs geldt als toegangsbewijs.


Deze lezing over het dominantieprofiel en hooggevoeligheid duurt van 20.00 – 22.00 uur en kost € 17,50 per persoon. Inclusief koffie en thee.

Locatie: Well Being by Lavonn, Hoofdstraat 3B 7011 AA GAANDEREN

Meer info hieronder bij onderwerpen lezingen/workshops

De workshop over het dominantieprofiel en hooggevoeligheid gaat verder dan de lezing. Je bepaald je eigen dominantieprofiel dat ik voor je kan duiden. Ook is er veel ruimte voor persoonlijke vragen.

7 december van 19.00 tot 22.00 uur (avond)
14 december van 9.30 tot 12.30 uur (ochtend)

Locatie: Well Being by Lavonn, Hoofdstraat 3B 7011 AA GAANDEREN

De workshop kost € 50,– per persoon. Inclusief koffie, thee, wat lekkers en materiaal.


Onderwerpen lezingen/workshops:

Dominantieprofiel en hooggevoeligheid

Het dominantieprofiel is de combinatie van je dominantie van je belangrijkste zintuigen. De dominante hersenhelft bepaalt daarbij hoe de informatie verwerkt wordt, beelddenken en taaldenken, en de dominante zintuigen bepalen tot welke zintuiglijke informatie jouw brein het makkelijkst toegang heeft. Deze combinatie bepaald of jij visueel, auditief of kinestetisch leert. Het beelddenkende brein heeft een hoge mate van gevoeligheid dat in het denkproces meegenomen wordt.

Bij de lezing geven we in 1,5 uur tijd informatie, bij een workshop(4 uur) bepaal je je eigen dominantieprofiel en kunnen wij die voor je duiden.

Neurodiversiteit en genderdiversiteit

Er is veel comorbiditeit tussen beelddenken en de diverse neurodiversiteiten. Maar in welk hokje pas jij? Of in alle hokjes? Wij laten zien dat een neurodiversiteit misschien een probleem kan zijn maar nooit alleen een probleem is. Ieder mens is anders en ieder mens heeft zijn eigen talenten. Sommige neurodiversiteiten hebben een directie verbinding met het beelddenken. Bij anderen is het een toevalligheid. De neurodiversiteit kunnen elkaar versterken en verzwakken. De verschillende neurodiversiteiten zoals add, adhd, autisme, hoogbegaafdheid, dyslexie, dyscalculie en TOS komen in vogelvlucht langs. Waar wij ook aandacht aan besteden is de genderdiversiteit omdat een mens een mix is van al zijn eigenschappen en dat niet los gezien kan worden.

Bij een workshop is er naast het delen van kennis ook de mogelijkheid om aan de hand van vragen zelfonderzoekend aan de slag te gaan. Mocht het bij je organisatie passen, kunnen we ook één neurodiversiteit verder uitdiepen.