Het dominantieprofiel en beelddenken - het Beelddenkende Brein

Gratis minicursus beelddenken!

Wat hebben het dominantieprofiel en beelddenken met elkaar te maken?

Ieder mens is uniek en ieder mens kan van nature leren en volgt daarbij zijn eigen natuurlijke leerproces. Het natuurlijke leerproces wordt bepaald door het dominantieprofiel waarbij de dominantie van de hersenhelften bepaald hoe een mens informatie verwerkt: het beelddenken of het taaldenken en de dominantie van de zintuigen bepaalt welke informatie voorrang heeft.

Wat is dan dat dominantieprofiel?

Van alle onderdelen van je lichaam waar je er twee van hebt, is er eentje de baas en de ander de assistent. Bij je hersenhelften (dan gaat het om je denkhersenen) heb je zo een linker en rechter helft. Is je linker dominant, dan gaat jouw belangrijkste manier van informatie (prikkels) verwerken op de taaldenkmanier. In het geval van de rechter hersenhelft is dat de beelddenkmanier.

Auditief of visueel lerend

Zoals gezegd bestaat het dominantieprofiel uit meer dan alleen de hersenen. Welke hand, voet, oog en oor dominant is, is mede bepalend hoe jij leert. De combinatie van een dominante rechter hersenhelft met een dominant links oog zorgt bijvoorbeeld voor een beelddenker die visueel leert. De combinatie rechter hersenhelft en linker oor zorgt voor een auditief lerend persoon. Zo heeft iedere combinatie z’n voor- en nadelen. Die hebben we netjes voor je op papier gezet zodat je handvatten hebt om er zo optimaal mogelijk gebruik van te maken. Handig in de klas, in je coachpraktijk of op de werkvloer.

Je hele leven weer op de rit

Je dominantieprofiel is de basis van hoe jij leert, communiceert en waar jouw talenten liggen. In onze kernopleiding verbinden we het beelddenken aan hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en de verschillende neurodiversiteiten zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden en talenten van je leerlingen, kinderen, collega’s en cliënten. En van jezelf natuurlijk.

Maak kennis met onze wereld van het beelddenken. In de opvoeding, in de klas of op de werkvloer.

Mini cursus Beelddenken voor opvoeders

Mini cursus Beelddenken voor het onderwijs

Mini cursus Beelddenken voor bedrijven

Maak iemand anders blij met de minicursus. Bijvoorbeeld de leerkracht van je kind of je teamleider.

Vul dan in plaats van je eigen emailadres dat van de persoon in waarmee je deze informatie ook wilt delen.

Begrip maakt het verschil tussen leven en overleven.

Wil jij kans maken op 20% korting op de kernopleiding beelddenken? Plan hieronder een afspraak in voor een gratis adviesgesprek of om je dominantieprofiel te laten bepalen.