Online cursus Het Beelddenkende Brein 'Aan het werk' - het Beelddenkende Brein

Het Beelddenkend brein werkt niet alleen anders als het taaldenkende brein, het vraagt ook om een andere opvoeding, onderwijs en aanpassingen op de werkvloer. Bepaalde beroepen zijn uitermate geschikt voor beelddenkers, bepaalde functies ook. En hoe is dat dan als je samen werkt als taaldenker en beeldenker? Hoe voorkom je dat je als beelddenker vast loopt in een taaldenkwereld? Hoe voorkom je dat je collega’s of werknemers vastlopen?

Of je nu voor een baas werkt, een eigen bedrijfje runt of de baas bent van een bedrijf of afdeling: als beelddenker zal je anders reageren en communiceren dan de taaldenkers waar je mee werkt. Deze cursus brengt taal en beelddenkers dichter bij elkaar door het beste in beiden naar boven te halen. Compleet, alles omvattend, vanuit het geheel en toch opgebouwd in stapjes.

De basis kennis is hetzelfde als in onze andere cursussen. We gaan hier verder in op wat het betekent voor de alles wat met werk te maken heeft. Van werkgever tot werknemer; van adolescent die aan het werk wil tot werknemer die meer autonomie nodig heeft. Tot de rasechte ondernemer, waartoe beelddenkers vaak horen omdat zij een creatief beroep kiezen.

Wat brengt deze cursus jou?

In deze cursus geven we inzicht in hoe jouw brein werkt, hoe het brein van je medemens kan werken en geven we tips en tricks om je brein zo tevreden mogelijk te houden. We hebben de cursus in 4 hoofdstukken ingedeeld. In hoofdstuk 1 gaan we aan de slag met het brein zelf. Hoe werkt een beelddenkbrein, en een taaldenkbrein. Met welke factoren moeten we nog meer rekening houden. In hoofdstuk 2 zoomen we in op de hooggevoeligheid. Hoofdstuk 3 komen de verschillende diagnoses zoals ADHD, ADD, Autisme, Hoogbegaafdheid aan bod. Veel beelddenkers hebben last van een of meerdere van deze neurodiversiteiten. Als je weet hoe het wel kan wordt het leven een stuk fijner, ook op de werkvloer. En in het laatste hoofdstuk gaan we de communicatie bekijken. Ook daar is veel winst te behalen.

Door dit inzicht neemt je zelfvertrouwen met sprongen toe, je twijfelt minder aan jezelf, je volle hoofd wordt leger en de burn-out wordt op een afstand gehouden en uiteindelijk zelfs het raam uit gekieperd.

Fysieke cursus

Wil je graag jezelf en/of je collega’s beter leren kennen? Kom dan naar onze twee-daagse basiscursus. In een klein groepje (max 6 deelnemers) duiken we in de wereld van het beelddenken. Door de kleine setting krijg je maximale aandacht en inbreng en kun je specifieke vragen stellen.

Een mens is de optelsom van eigenschappen en vaardigheden

Een persoon is niet alleen een beelddenker of taaldenker. De breindominantie is maar een onderdeel van het dominantiepatroon van een persoon en dat complete dominantiepatroon bepaald hoe iemand functioneert en leert (via automatiseren of associëren en begrijpen), of er sprake is van een vertraagde verwerkingssnelheid, of iemand auditief of visueel informatie verwerkt ( ook beelddenkers kunnen auditieve informatie nodig hebben zijn ), welke werkrichting iemand heeft en of hen moet doen/bewegen om het werkproces eigen te maken.

Naast het dominantiepatroon zijn er nog meer karaktereigenschappen en neurodiversiteiten waar rekening mee gehouden moet worden wil je tegemoet komen aan het gevoel van veiligheid van deze mensen. Een persoon met Autisme of ADHD (niet allemaal) kan prima functioneren binnen een reguliere werkplek maar heeft wel wat specifieke puntjes waar rekening mee gehouden kan worden maar ook mensen met een sterke wil hebben zo hun behoeftes. Zo is er plek voor iedereen en krijgen we een diverse werkvloer waar iedereen zijn eigen, specifieke, steentje bij kan dragen. Waar gebruik gemaakt wordt van alle talenten en waar er optimaal samengewerkt kan worden.