Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 25,00
Begin

De problemen waar beelddenkers in het dagelijks leven tegenaan lopen zijn terug te voeren naar het dominantiepatroon en de andere manier van informatieverwerking als taaldenkers doen. De miscommunicatie, de verhoogde behoefte aan autonomie, het allergisch zijn voor Moeten, de hooggevoeligheid zijn allemaal aanwijzingen van een andere manier van denken.

Op school zie je problemen als, niet kunnen automatiseren van de tafels, de getallen en letters andersom opschrijven of benoemen, de moeite met getalbegrip en het willen begrijpen van wiskundige problemen en niet gewoon het stappenplan volgen. Maar ook het anders stampen van woordjes en moeite hebben met verwoorden van het antwoord en de problemen met de planning. 

Zijn beelddenkers dan dom en kunnen ze niet leren?

Welnee, ze zijn juist uiterst creatief en kunnen precies aanvoelen wat iemand nodig heeft. Dat maakt dat ze zich heel goed kunnen aanpassen en vaak niet eens opvallen totdat het echt niet meer gaat. Dat is de complexe werkelijkheid van het beelddenken, en wij nemen jou mee op reis.

Door te leren hoe jouw brein werkt, leer je volgens je eigen natuurlijke denkproces en voel je je veilig. Dat is de kern waarmee we de beelddenkers in deze wereld kunnen helpen. Terug naar de basis, de oorzaak van alle uitdagingen en belemmeringen, en van daaruit kijken hoe het wel lukt om te leren en presteren. Hoe je de buitengewone creativiteit en het visuele denkvermogen kunt inzetten om tot leren te komen.

Niet volgens de standaard methode maar wel volgens de methode die past bij dit ene individu. En als je weet hoe dat werkt dan kun je alle leerlingen in je klas, alle kinderen in je gezin, je  partner en collega’s én jezelf begrijpen en hun de veiligheid bieden om uit te groeien naar hun volle potentie.

Wij hebben een webinarserie gegeven waarin we uitleggen en laten zien waar wij als Beelddenkend Brein voor staan en waar onze kennis en kunde vandaan komt. Deze serie hebben we samengevat in “Het Beelddenkende Brein in het kort”. Het begin van de reis naar begrip van jouw manier van denken en doen.