Coaches - het Beelddenkende Brein

Wordt lid van onze facebookgroep: Kernopleiding BEELDDENKEN, voor beelddenkers thuis en op school, en blijf altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Of sluit je aan bij de LinkedIn-groep: passend onderwijs voor Leerkrachten.

Coaches en het beelddenkende brein

Als coach kom je ongetwijfeld mensen tegen die anders denken dan het standaard plaatje. Of dat nou kinderen zijn die leerproblemen hebben, jongeren met gedragsproblemen of volwassenen met een burn-out. Veel problemen zijn terug te voeren naar het beelddenkende brein dat anders denkt en leert dan de standaard norm. Dat maakt dat deze kinderen, jongeren en volwassenen continue tegen hun eigen grenzen en die van de maatschappij aanlopen.

Het beelddenkende brein is tot op bepaalde hoogte in staat om aan te passen, zeker als er een hoog IQ aanwezig is. Hierdoor valt het vaak niet op dat de andere manier van informatieverwerking ten grondslag ligt aan de problemen waarmee de persoon te maken heeft. Door samen te bepalen hoe iemand denkt en leert zijn veel problemen te verklaren en op te lossen, of in ieder geval werkbaar te maken.

Dominantieprofiel

Als coach is het dus heel nuttig om te kunnen bepalen welk dominantiepatroon je klant heeft en welke oplossingen daarbij horen. Die kunnen wel eens heel anders zijn dan in de standaard boekjes beschreven staan. het geeft direct inzicht in de mogelijkheden die een persoon heeft en geeft zelfvertrouwen omdat je de vinger kan leggen op waarom het soms anders loopt dan gepland.

Jijzelf

Jijzelf als coach brengt altijd jezelf mee naar je werk. Hoe jij de problemen in kaart weet te brengen en aan weet te vliegen zo kun jij dat alleen. Door jezelf ook een stapje beter te leren kennen maakt dat dat je je klanten ook beter kunt helpen. Veel coaches zijn een coachpraktijk begonnen vanuit een eigen behoefte, ervaring of talent. Inzicht in jezelf en de ander is cruciaal om met een open blik naar de ander te kijken en vanuit een neutrale setting te bepalen wat voor die persoon het meest passende traject is.

Kernopleiding Beelddenken en de cursusdagen

Onze cursusdagen zijn heel geschikt om jezelf als coach verder te ontwikkelen. Net naar gelang de doelgroep waarmee je werkt kun je een of meerdere cursusdagen volgen. De cursusdag Dominantiepatronen is de basis van de kennis van Het Beelddenkende Brein welke je daarna kunt uitbreiden met de kennis die voor jou van belang is.

Cursusdagen 2023

Cursusdag Dominantieprofielen 3 februari , 21 april, 15 september Aanmelden

Cursusdag Rekenen voor Beelddenkers 10 februari, 28 april, 22 september Aanmelden

Cursusdag Taal voor beelddenkers 17 februari, 12 mei, 29 september Aanmelden

Cursusdag Hoogbegaafdheid 3 maart, 19 mei, 6 oktober Aanmelden

Cursusdag Hooggevoeligheid 10 maart, 26 mei, 13 oktober Aanmelden

Cursusdag Neurodiversiteit 17 maart, 2 juni, 3 november Aanmelden

Cursusdag Beelddenkvriendelijk onderwijs 31 maart, 9 juni, 10 november Aanmelden

Cursusdag Het alternatieve opvoedboekje 14 april, 16 juni, 17 november Aanmelden

Cursusdag Beelddenkers aan het werk 24 maart, 23 juni, 24 november Aanmelden

Kernopleiding beelddenken ‘coach’, 4 cursusdagen naar keuze pakketprijs € 1250,00 Aanmelden

De cursusdagen zijn ook los te volgen. Alle cursusdagen zijn van 10.00 tot 17.00. Kosten € 365,00 per dag inclusief lunch, en cursusmateriaal.

Wij zijn momenteel bezig met het aanpassen van de website. vandaar dat de verschillende cursusdagen nog niet apart beschikbaar zijn. Je kunt je gewoon aanmelden en achteraf aangeven welke data je wilt volgen. Excuses voor het ongemak.

Online-cursus

Wil je alles op je eigen tempo doen en de informatie in kleine stukjes in je eigen volgorde tot je nemen dan is een van onze online-cursussen heel geschikt. Welke je moet kiezen hangt af van welke klanten jij coacht.

Heb jij te maken met klantjes die in het onderwijs vastlopen of begeleidt worden dan is de online cursus Onderwijs heel geschikt

Voor kindercoaches die ouders en kinderen begeleiden met gedrag dan is de opvoed cursus meer geschikt

Voor coaches die in het bedrijfsleven actief zijn of andere volwassen beelddenkers begeleiden dan is de aan het werk cursus de beste optie. Deze cursus is ook in te zetten om je klanten op weg te helpen.

Ben je nog geen coach en wil je dat graag worden of wil je je huidige baan meer inhoud geven? Dan kun je bij ons een op maat gemaakte coachopleiding volgen. Je krijgt dan toegang tot alle cursusdagen waardoor je een breed inzicht krijgt in de mogelijkheden van de kennis van het beelddenkende brein. Een jaar lang begeleiden we jou tot de coach of professional die je wilt worden. Nog tot 31 december 2022 voor een aantrekkelijk tarief.

Wil je graag advies welke begeleiding of cursus past bij jouw situatie? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek via zoom.