Boeken over het brein - het Beelddenkende Brein

Natasja Esmeijer heeft twee boeken geschreven over het beelddenkende brein: Beelddenkers, als kwartjes vallen…’ en ‘Allergisch voor Moeten‘. Deze boeken vormen de basiskennis van de kernopleiding Beelddenken en kunnen als zelfhulpgids gebruikt worden. “Beelddenkers, Als kwartjes vallen…’ is geschreven voor ouders, leerkrachten, coaches en volwassen beelddenkers, ‘Allergisch voor Moeten’ is speciaal bedoeld voor beelddenkende jongeren zodat zijn zelf kunnen leren hoe hun brein werkt en hoe zij wel kunnen leren. Beide boeken zijn voorzien van een QR-code waarmee het boek geluisterd kan worden.

Allergisch voor Moeten

Allergisch voor Moeten is speciaal bedoeld voor jongeren vanaf 11 jaar, HB vanaf 9 jaar, om zelf te lezen. Voorlezen kan al vanaf 7 jaar. Alles van het beelddenkende brein wordt in kindvriendelijke maar niet kinderachtige taal uitgelegd. Daarnaast worden de meest voorkomende neurodiversiteiten, en de genderdiversiteit, uitgelegd zodat de jongeren zelf kunnen bepalen met welke mix van eigenschappen zij het moeten doen. In het laatste deel worden tips gegeven hoe je anders kunt leren waardoor je als beelddenker prima uit de voeten kunt met het schoolwerk.

Beelddenkers, Als kwartjes vallen…

BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen… is inmiddels in het Engels en in het Spaans vertaald. Dit boek beschrijft het beelddenken in al zijn facetten. Met het lezen van dit boek gaat er een wereld voor je open en de kwartjes vallen eindelijk. Je kunt het gebruiken voor jezelf, voor de opvoeding van je kinderen maar is ook heel geschikt voor leerkrachten en coaches. Zowel van kinderen, jongeren als volwassenen. Het is de basis van de Kernopleiding Beelddenken.