Het Beelddenkende Brein - Voor een beelddenkvriendelijke wereld.

De eerste stap naar beelddenkvriendelijk opvoeden voor ouders, onderwijs voor leerkrachten en werken in welke vorm dan ook.

Coaches vind je in alle drie de doelgroepen. Kies de cursus die het best past. Of alle drie 🤩

Actie(s)!

Nieuws!

Denk jij vanuit het geheel of in stapjes?

Onze hersenen verwerken de informatie die ze uit onze zintuigen krijgen. Net zoals dat jij een linker- of rechter dominante hand hebt heb je ook een dominante hersenhelft. En beide hersenhelften verwerken informatie op een andere manier. Van de zintuigen waar we er 2 van hebben, is er ook één dominant en zijn niet allemaal even toegankelijk voor je brein.

De combinatie van je dominante zintuigen én dominante hersenhelft vormen samen je dominantieprofiel en dat bepaald hoe je informatie verwerkt en dus leert, communiceert en functioneert.

Er zijn 2 verschillende manieren van denken: taaldenken en beelddenken. Het Taaldenkende brein is het uitgangspunt van diverse systemen in onze samenleving zoals het schoolsysteem maar ook in bedrijven en bij de overheid wordt er veel uitgegaan van de taaldenkmanier van denken en doen. En communiceren.
Het Beelddenkende brein voldoet dan niet aan het standaard plaatje maar bezit een creativiteit en originaliteit die vele malen waardevoller is maar meestal niet naar waarde gezien wordt.
Het Beelddenkende Brein is hoog gevoelig, associeert, schakelt snel en heeft n een beelddenkvriendelijke wereld zijn taal- en beeldenkers in hun element. Beide denkwijzen zijn van groot belang voor onze samenleving. Samen maken ze de wereld compleet.

De complexe werkelijkheid van het beelddenken:
met beelden, associëren, snel schakelen, gevoel en rechtvaardigheid

De problemen waar beelddenkers in het dagelijks leven tegenaan lopen zijn terug te voeren naar dit dominantiepatroon en de andere manier van informatieverwerking dan taaldenkers doen. De miscommunicatie, de verhoogde behoefte aan autonomie, het allergisch zijn voor Moeten, de hooggevoeligheid zijn allemaal aanwijzingen van een andere manier van denken.

Kunnen het onderwijs en de maatschappij wel aansluiten bij de taaldenkers én bij de beelddenkers?

Natuurlijk kan dat!
Tijdens de Kernopleiding Beelddenken en in de online curussen van Het Beelddenkende Brein leer je om te bepalen hoe iedereen leert en wat je nodig hebt om te floreren. Door gedegen kennis over de verschillende natuurlijke leerprocessen en hoe je die kunt bepalen weet jij jouw opvoeding, onderwijs of (bege)leiding zodanig in te richten zodat je jouw kinderen, leerlingen, werknemers, teamleden of klanten precies kunt vertellen waarom ze tegen bepaalde problemen aanlopen en wat hun sterke kanten zijn. Dit inzicht geeft vaak een stevige basis voor zelfvertrouwen en een goed uitgangspunt voor het vinden van passend onderwijs, hobby’s, eventuele hulp en werkplek.

Inzicht in deze natuurlijke manier van informatie verwerken, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en tal van andere neurodiversiteiten zoals ADHD en autisme maar ook dyslexie, hebben invloed op hoe jij in het leven staat. Het zijn van een taaldenker of beelddenker is zeer bepalend voor welke vorm van hulp jouw echt gaat helpen. Maar ook hoe een gestelde diagnose jouw leven bepaald en hoe jij jouw leven zo inricht dat jij ervan kunt maken wat je wilt.

Voorkom stress!

Beelddenkers zijn uiterst creatief en kunnen precies aanvoelen wat iemand nodig heeft. Dat maakt dat ze zich heel goed kunnen aanpassen en vaak niet eens opvallen totdat het echt niet meer gaat. Dat is de complexe werkelijkheid van het beelddenken, en wij nemen jou mee op reis.

Door te leren hoe jouw brein werkt, leer je volgens je eigen natuurlijke denkproces en voel je je veilig. Dat is de kern van waaruit we iedereen in deze wereld kunnen helpen. Terug naar de basis, de oorzaak van alle uitdagingen en belemmeringen, en van daaruit kijken hoe het wel lukt om te leren en presteren. Hoe je de buitengewone creativiteit en het visuele denkvermogen kunt inzetten om tot leren te komen.

Niet volgens de standaard methode maar wel volgens de methode die past bij dit ene individu. En als je weet hoe dat werkt dan kun je alle leerlingen in je klas, alle kinderen in je gezin, je  partner en collega’s én jezelf begrijpen en hen de veiligheid bieden om uit te groeien naar hun volle potentie. Goede reis.

Kennis en kunde van Het Beelddenkende Brein

Online en fysiek
Maatwerk² coaching
Organisaties, zelfstandigen

Tijdens de Kernopleiding Beelddenken van Het Beelddenkende Brein maak je kennis met de verschillende aspecten van het Beelddenkende Brein. Voor ouders, leerkrachten, volwassenen aan het werk en algemeen, werkgevers, teamleiders, HR managers in het bijzonder. Ook voor volwassen beelddenkers die uitdagingen ondervinden in hun werk is er genoeg kennis te halen om beter te begrijpen waarom jij anders denkt dan je collega’s. Ze worden gegeven in een kleine groep zodat maatwerk mogelijk is en je ook daadwerkelijk  de volgende dag ermee aan de slag kan. 

Mensen die liever in hun eigen tempo en volgorde door de informatie gaan kunnen kiezen voor de online-opleiding. Ook hier is alle kennis over het Beelddenkende Brein beschikbaar voor leerkrachten, ouders, coaches en volwassen beelddenkers.  

Heeft je kind leerproblemen, loop je zelf vast in de opvoeding of juist op je werk of in je relatie, maak dan een afspraak voor een persoonlijk begeleidingstraject. Een traject op maat of huiswerkbegeleiding.  Kijk hier voor de mogelijkheden.

Bedrijven en organisaties zijn er in heel veel soorten en maten. Voor hen stellen we graag een passend pakket samen zodat het precies past bij uw wensen en mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard is ons aanbod vallend onder Het Beelddenkende Brein Aan het werk (online) en Kernopleiding Beelddenken Aan het werk onderdeel van zo’n passend pakket. Maar zeker ook direct te boeken.

Hier doen we het voor!