De wereld is groot, heel groot. Sinds de uitvinding van het internet is zijn daar verschillende dimensies bijgekomen die er daarvoor nog niet waren. Waar dus ook geen voorstelling van gemaakt kon worden, laat staan de mogelijkheden voorzien.

Ik ben een beelddenker, maar meer dan dat. Ik hou ervan met mensen mee te denken maar ook anderen aan het denken te zetten. Ik neem jullie even mee in mijn volgende gedachtengang:
Je kunt bang worden van zo’n enorm grote wereld met ontelbaar veel mogelijkheden en paden om te gaan. Je kunt er ook heel erg enthousiast van worden. Want er valt heel veel te ontdekken en te leren. Veel kinderen vallen onder de laatste categorie. Veel ouders onder de eerste. Dan ontstaat er een kloof, eentje die overbrugt moet worden. Het mooie is dat, als je de menselijke natuur z’n gang laat gaan, dit vanzelf gebeurt. 

Daarvoor is de pubertijd uitgevonden. Een periode in het leven die meestal drie keer voor komt: als peuter, als tiener / puber en als volwassene tijdens je midlife crisis. Puberen is niets anders dan je los maken van je opvoeders en je eigen weg gaan. Ontdekken wat de wereld jou te bieden heeft, wat het leven met je van plan is. Gestuurd door hormonen het contact met anderen zoeken, die mogelijk hetzelfde pad als jij willen bewandelen. Soms tijdelijk, soms ook wat langer. Met dat ontdekken leer je heel veel. Over jezelf, de ander en de (on)mogelijkheden van het hier en nu. Van de fysieke wereld en dus ook de digitale. Daar kun je best wat hulp bij gebruiken. Zolang jij er bent voor je kind en probeert mee te leren met wat je kind allemaal ontdekt, blijft de kloof te overbruggen. Is er voor je kind altijd een weg terug in geval van nood en kun je als ouder rekenen op je kind die jou vooruit helpt. Want er komt vanzelf een tijd dat de rollen omgedraaid zijn.
Wat is het dan fijn als je op elkaar kunt vertrouwen en bouwen.

Waarom zou je als ouder de kernopleiding volgen? Het is best een investering en als je er niets mee kunt doen voor je werk, is het dat dan wel waard?

Goeie vraag. En het antwoord laten we graag van andere ouders komen.

Annemiek: “Dankzij de opleiding begrijp ik niet alleen mijn kinderen beter, maar ook mijzelf. Het doet echt wat met je. Vooral de opleidingsdag over hoogbegaafdheid heeft mijn wereld op de kop gezet. Op een goeie manier. Het gevolg is dat we nu als gezin wel passende begeleiding hebben en de kinderen op een school terecht zijn gekomen. De tips (die wij ze geven) uit de opleiding zorgen dat de leerkracht onze hb kids al veel passender onderwijs geven.”

Jolanda: “Ik heb me aangemeld voor mezelf, gewoon om te ontdekken wie ik ben. Nu begrijp ik mijn zoon veel beter en heb ook nog eens besloten om mensen te gaan coachen. Dat had ik allemaal van te voren niet bedacht. Ik kan de Kernopleiding aan alle ouders aanbevelen.”

Corina: “Elke opleidingsdag is weer een feestje. Ik leer zoveel. Begrijp mijn dochter veel beter en kan haar ook helpen. En mezelf. Kan de relatie tussen mijn dochter en mij alleen maar beter worden.”

Twijfel je nog of wil je graag even overleggen? Plan zelf een gratis adviesgesprek