Vanuit het Beelddenkende brein gezien: 2023 en 2024

Het afgelopen jaar was voor ons een turbulent jaar. Voor het eerst hebben we de opleidingsdagen van de Kernopleiding Beelddenken allemaal gegeven. De meesten zelfs 3 keer. Daar hebben we veel van geleerd. Niet alleen hoe we de opleiding nog beter vorm kunnen geven, een balans vinden tussen theorie en praktijk en jullie, de studenten, ook niet overvoeren met kennis. Wij hebben zoveel te vertellen en te delen dat het onze studenten soms te veel werd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Voor 2024 kunnen we zeggen: de kinderziektes zijn eruit, we hebben de balans gevonden. 12 januari start de eerste ronde Kernopleiding Beelddenken. in april de tweede. Voor beiden is nog plek.


Zomeraanbod
Nieuw dit jaar was ons zomer aanbod. Een gezins3daagse en de Compacte 5 daagse Kernopleiding Beelddenken. Deze laatste was niet alleen voor de studenten pittig maar ook voor ons. Het kan zeker wel, maar het is wel aanpoten. Maar wel met een heel fijn en bevredigend resultaat.

Voor 2024 nemen we als leerpunt mee dat het wel nodig kan zijn dat er later een terugkomdag ingepland wordt om zo ook bij deze opleiding nog extra handvatten te kunnen geven.

De gezins3daagse staat voor 2024 op de planning en we hopen daar dit jaar een aantal gezinnen op weg te kunnen helpen om van overleven naar léven te komen.

Samenwerken
Als er iets is wat dit jaar veel van onze aandacht nodig had, was het onze samenwerking. Een beelddenker en taaldenker die samen werken, gaat niet vanzelf. Nu gaat dat natuurlijk nergens vanzelf. Soms botst het, maar meestal loopt het best soepel. Ieder individu ontwikkelt zich. Dat maakt dat je steeds weer opnieuw moet bijstellen, taken anders verdelen, zodat je allebei kunt doen waar je goed in bent. En voor de dingen waar je niet goed in bent, zoek je een andere partij. Daar zijn we ook mee bezig gegaan. Het blijkt dat als je bedrijf groeit, je toch niet meer alles zelf kunt. Als je merkt dat je de dingen die je graag wilt doen niet meer kunt doen omdat er zoveel moet-dingen zijn, gaat de lol eraf. Soms duurt het even voor je ontdekt wat het is.

Vandaar dus dat achter de schermen het team van Het Beelddenkende Brein langzaam aan mee groeit met ons succes.


Succes hebben we, daar zijn we best trots op. Het is hard werken, maar het levert ook wat op. Namelijk dat steeds meer mensen ontdekken dat ze niet gek of raar zijn, maar gewoon beelddenker. En beelddenken is net zo normaal als taaldenken.

Vorig jaar hebben we elke maand ergens een interactieve lezing of workshop gegeven. Tussendoor nog Webinars voor diverse organisaties en natuurlijk ons eigen twee maandelijkse Webinar Beelddenken in de praktijk.
Voor 2024 staan de eerste lezingen alweer gepland. Maar we hebben nog wel plek in onze agenda. Dus wil je graag dat wij een lezing komen verzorgen, neem dan contact met ons op via info@beelddenkendebrein.nl

Nieuw in 2024!
Als ondernemende vrouwen zijn we altijd in voor wat nieuws. In maart 2024 gaan we de eerste Kernopleiding Beelddenken in België geven. Hiervoor hebben we een nieuwe variant gemaakt om mee te beginnen. De data zijn bekend: 21, 22, 23 maart.

Nee, we gaan niet de hele opleiding in 3 dagen proppen, dat gaat echt niet. We gaan ‘m in twee delen aanbieden. Dus twee keer 3 dagen. Opgeven kan via vlaanderen@beelddenkendebrein.be

Meer info nu al en t.z.t. meer via www.beelddenkendebrein.be