Op dit moment zijn 6 studenten net begonnen met hun Kernopleiding Beelddenken. De eerste reacties zijn: Waarom weten niet meer mensen dit? Waarom leren leerkrachten dit niet op de Pabo? Ik snap mezelf veel beter, nu al. En er komt nog meer! Er vallen steeds meer kwartjes. Zo fijn te horen, voelen en ervaren dat ik wel normaal ben maar alleen anders denk.

We krijgen complimenten voor de duidelijke uitleg, de uitgebreide voorbeelden maar vooral ook de persoonlijke aanpak. Er is aandacht en ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, processen en wat het met je doet. Fijn ook dat je je vragen kunt stellen en je meteen bij jou passende antwoorden en tips krijgt. Ook als het gaat over je aanpak in de klas, thuis met je kinderen of met je collega op je werk.

Het fijne van de opleidingsdagen op de vrijdag is dat er steeds een week tussen zit. Na de eerste dag over dominantieprofielen heeft één van onze studenten die mentor is van een VO klas klassikaal de dominantieprofielen afgenomen. En ja, dat gaat dus prima. Maar ze had nog wel vragen over hoe ze er nu verder mee aan de slag kan. Daarmee helpen we haar dus meteen de vrijdag erop, de tweede opleidingsdag. Kan ze de week erop weer verder. Bovendien leren we er allemaal van.

Onze kernopleiding is geschikt voor leerkrachten, coaches, ouders, werknemers en werkgevers omdat beelddenken je leven lang meegaat. Voor het onderwijs en coaches bieden wij een 7-daagse opleiding. Voor mensen die geen les geven hebben wij een 5-daagse variant.

Vallende kwartjes,

elke keer weer.

De data voor april zijn:

5 april: Dominantieprofielen

12 april: Hooggevoeligheid

19 april: Hoogbegaafdheid

3 mei: Neurodiversiteit

17 mei: Taal voor beelddenkers

24 mei: Rekenen voor beelddenkers

31 mei: Passend onderwijs

7 juni: Aan het werk/het alternatieve opvoedboekje


Woon je in België of in het zuiden van Nederland, dan is dit interessant:
Van 20-23 maart geven wij een driedaagse waarin wij samen gaan ontdekken hoe het onderwijs beter kan inspelen op de verschillende leerbehoeftes van leerlingen. De locatie is nog niet helemaal bekent maar zal zijn in de buurt van Antwerpen. Daardoor ook geschikt voor onderwijsprofessionals uit Zeeland en Noord-Brabant.