Alles wat je van ver haalt, is goed, is het gezegde. Dat zou de reden kunnen zijn dat we al een aantal mensen uit België de Kernopleiding Beelddenken bij ons hebben gevolgd. Kan natuurlijk ook komen omdat er maar één complete opleiding over onder andere beelddenken is en dat is bij ons in Gaanderen, Nederland. 😉 Daar komt nu verandering in.

Vanaf 2024 is er drie keer de mogelijkheid om de Kernopleiding Beelddenken te volgen in Vlaanderen. Aangezien Natasja en Miranda daarvoor naar Vlaanderen afreizen, is er voor een andere vorm gekozen dan in Nederland. In twee klusters van 3 opleidingsdagen, waarbij overnachten op de locatie tot de mogelijkheden hoort, bieden we je een totaal overzicht van kennis en vaardigheden, tips en tricks om de persoonlijkheidsontwikkeling van jezelf en anderen te kunnen analyseren, ondersteunen en bevorderen.

De zeven opleidingsdagen van de reguliere Kernopleiding Beelddenken worden verdeeld in twee delen: 3 opeenvolgende dagen in maart met daarin de alles over dominantieprofielen (beelddenken, taaldenken en meer), hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en neurodiversiteiten. In juli het tweede deel van 3 opeenvolgende dagen met taal en rekenen voor beelddenkers, stresssysteem, genderdiversiteit, passend onderwijs (en evt. opvoeden).

An van Goey is verbinder en heeft een groot netwerk in Vlaanderen. Zij wil graag dat ook in België de kennis over het verschil tussen beelddenken en taaldenken, welke gevolgen dat heeft en waarom kinderen en volwassenen hierdoor niet in de systemen passen, verspreiden. Thuiszittende kinderen zijn er ook in België terwijl dat helemaal niet nodig is. An is te volgen op Linked In als je meer over haar wilt weten. Zij is één van onze aanspreekpunten in België.

Het andere aanspreekpunt is Annik Vereecke. Annick heeft vorig jaar augustus bij ons de 5daagse Compacte Kernopleiding Beelddenken gevolgd. Kreeg dezelfde behoefte als An: de Kernopleiding Beelddenken moet ook in België gegeven gaan worden. Annik werkt in het onderwijs en is daar alvast begonnen met het verschil te maken.

21, 22, 23 maart geven we de eerste 3 dagen met het eerste deel van de Kernopleiding Beelddenken. De tweede 3 dagen volgen dan waarschijnlijk in juli of september. Je hoeft natuurlijk niet in België te wonen om je hiervoor op te geven. Komen de data je goed uit of woon je dichter bij Stabroek dan Gaanderen, ben je ook van harte welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Naast dat je wat leert is het natuurlijk ook heerlijk samen zijn met gelijkgestemden.