Tijdens dit Webinar geven we een kijkje in de keuken van Het Beelddenkende Brein.
Een beetje info, een paar tips en plek voor een paar vragen vanuit onze kijkers.

Vragen kunnen ook van te voren naar ons gemaild worden via info@beelddenkendebrein.nl
We behandelen ze dan in ons Webinar.

Aanmelden via https://beelddenkendebrein.nl/webinar-data/


De complexe werkelijkheid van het beelddenken

De problemen waar beelddenkers in het dagelijks leven tegenaan lopen zijn terug te voeren naar dit dominantiepatroon en de andere manier van informatieverwerking dan taaldenkers doen. De miscommunicatie, de verhoogde behoefte aan autonomie, het allergisch zijn voor Moeten, de hooggevoeligheid zijn allemaal aanwijzingen van een andere manier van denken.

Kunnen het onderwijs en de maatschappij wel aansluiten bij de taaldenkers én bij de beelddenkers?

Natuurlijk kan dat!
Tijdens de Kernopleiding Beelddenken en in de online curussen van Het Beelddenkende Brein leer je om te bepalen hoe iedereen leert en wat je nodig hebt om te floreren. Door gedegen kennis over de verschillende natuurlijke leerprocessen en hoe je die kunt bepalen weet jij jouw opvoeding, onderwijs of (bege)leiding zodanig in te richten zodat je jouw kinderen, leerlingen, werknemers, teamleden of klanten precies kunt vertellen waarom ze tegen bepaalde problemen aanlopen en wat hun sterke kanten zijn. Dit inzicht geeft vaak een stevige basis voor zelfvertrouwen en een goed uitgangspunt voor het vinden van passend onderwijs, hobby’s, eventuele hulp en werkplek.

Inzicht in deze natuurlijke manier van informatie verwerken, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en tal van andere neurodiversiteiten zoals ADHD en autisme maar ook dyslexie, hebben invloed op hoe jij in het leven staat. Het zijn van een taaldenker of beelddenker is zeer bepalend voor welke vorm van hulp jouw echt gaat helpen. Maar ook hoe een gestelde diagnose jouw leven bepaald en hoe jij jouw leven zo inricht dat jij ervan kunt maken wat je wilt.

Voorkom stress!

Beelddenkers zijn uiterst creatief en kunnen precies aanvoelen wat iemand nodig heeft. Dat maakt dat ze zich heel goed kunnen aanpassen en vaak niet eens opvallen totdat het echt niet meer gaat. Dat is de complexe werkelijkheid van het beelddenken, en wij nemen jou mee op reis.

Door te leren hoe jouw brein werkt, leer je volgens je eigen natuurlijke denkproces en voel je je veilig. Dat is de kern van waaruit we iedereen in deze wereld kunnen helpen. Terug naar de basis, de oorzaak van alle uitdagingen en belemmeringen, en van daaruit kijken hoe het wel lukt om te leren en presteren. Hoe je de buitengewone creativiteit en het visuele denkvermogen kunt inzetten om tot leren te komen.

Niet volgens de standaard methode maar wel volgens de methode die past bij dit ene individu. En als je weet hoe dat werkt dan kun je alle leerlingen in je klas, alle kinderen in je gezin, je  partner en collega’s én jezelf begrijpen en hen de veiligheid bieden om uit te groeien naar hun volle potentie. Goede reis.